Segítség

 

Kedves Mindenki!

 

A SOMIT mindannyiunknak jelent valamit, mindannyiunknak mást és mást. Egy valami azonban közös: ez egy csapat, ahol az emberek törődnek egymással, odafigyelnek egymásra s ha lehet, készek segíteni egymásnak.

Történt egyszer, hogy feltűnt egy újabb ifjú titán az egyik őszi táborunkon. Ö is, mint sokan mások, egy jobb életet építeni jött Svédországba. Teltek az évek, megtalálta a SOMITot, tag lett. Kedves, vidám személyisége sokakat meghódított, többek közt e sorok íróját.

Aztán történt valami. Hónapok teltek el fájdalmak közepette, de a magyar ember kemény, nem megy orvoshoz, húzza az igát. Végül elment. Diagnózis: tüdőrák. Prognózis: bizonytalan. A család azonnal lép: anyagi s más áldozatot nem kímélve mindig van itt valaki, hogy támogassa hősünket.

Sugárkezelés- a mesélő hang elhalványul.

Kemoterápia- a test megroskad.

A kezelések hatásának vizsgálata. Eredmény: áttétek a gerincben, csontokban.

Lehet ezeket tovább bombázni mérgekkel, de a kimenetel kétséges.

S jön a kérdés: MIT KERESEK ÉN ITT?  A család otthon, orvosok otthon is vannak. Ott értem a nyelvet, a szívem ott van. S mint tán mindenki, aki kénytelen szembenézni az elmúlással, ifjú titánunk hazavágyik. HAZA haza.

Na de fél évi betegeskedés, kórházi kezelés után hogy is megy ez?

A test megtört, az életet fel kell itt számolni...

S itt jön a kérés...

Mindez nagy anyagi áldozatot ró a családra. Emberek, gyerekek éheznek, szomjaznak, meghalnak a világban. Jószívűként támogatjuk őket, küldünk némi pénzt. De kinek is?

Sosem tudjuk meg.

Most viszont igen.

Gábornak szüksége van ránk.

 

Köszönünk minden jószándékú támogatást!

Egyebek

Ki van itt?

Oldalainkat 14 vendég és 0 tag böngészi